👩‍⚕️ Onko tulevaisuudessa generatiiviseen tekoälyyn pohjautuva lääkäri tekemässä hoitopäätöksiä? 👩‍⚕️

Tiivistelmä: lastensairauksien tunnistamisessa generatiivisella tekoälyllä oli suuria vaikeuksia, mutta yli 65-vuotiaiden sairauksien tunnistaminen onnistui jo selkeästi paremmin.

🔍 Uusi tutkimus JAMA Pediatrics -lehdessä on tuonut esiin tärkeitä havaintoja tekoälyn käytöstä lastensairauksien diagnostiikassa. Tutkimuksessa ChatGPT-chatbotin diagnostinen virheaste oli yli 80%, kun se testattiin 100 lastensairaustapaustutkimuksen parissa. YLI 80 %!

💡 Vaikka 83% AI:n tuottamista diagnooseista oli virheellisiä, tutkimus korostaa tarvetta jatkaa tutkimusta suurten kieliä mallintavien tekoälyjen käytöstä lääketieteessä. Vaikka tekoäly voi tarjota merkittävää apua ja tehostaa prosesseja, sen tarkkuus ja päivitysten säännöllisyys ovat avainasemassa.

👩‍⚕️ Lääkäreiden ja tutkijoiden kiinnostus tekoälyn integroimiseen lääketieteelliseen työhön kasvaa jatkuvasti. Viimeaikaiset tutkimukset, kuten GPT-4:n kyky diagnosoida yli 65-vuotiaita potilaita paremmin kuin lääkärit, osoittavat potentiaalia, mutta myös tarpeen tarkkuuden ja kontekstin ymmärtämisen parantamiseen.

🚀 Tekoälydiagnostiikka ei ole uusi konsepti. Yhdysvaltojen elintarvike-ja lääkevirasto on jo hyväksynyt satoja tekoälyä hyödyntäviä lääketieteellisiä laitteita, mutta generatiivista tekoälyä tai suuria kieliä mallintavia malleja, kuten ChatGPT, ei ole vielä hyväksytty. Tämä korostaa tarvetta jatkuvasti kehittyvälle ja tarkasti säännellylle lähestymistavalle.

👉 En ehkä itse vielä uskaltaisi mennä generatiivisen tekoälylääkärille, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa..? 🤔

Kuva DALL-E:lla.

#tekoäly #diagnostiikka #lääketiede #ChatGPT #innovaatio #terveysteknologia

Edellinen
Edellinen

Seuraava
Seuraava